lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Hikipään vintillä muhii ajankohtainen aihe

Punaisen, vanhan navetan vintillä kirkkaasti valaistu esiintymislava vie huomion. Esityksen lavasteet ovat vielä kesken ja oranssit tuolit kasattuna seinustoille.
Elokuun alussa Hikipään vintti kuitenkin herää eloon, kun Tarkkolan harrastajateatterin Rollaattorikapina saa ensi-iltansa.

Näytelmän harjoitukset on aloitettu jo maaliskuussa ja tällä hetkellä harjoitustahti on kerran viikossa. Mukana näytelmässä on 11 harrastelijanäyttelijää, joista kahdella on tuplarooli.
- Meillä oli aluksi ongelmia löytää ohjaaja, mutta onneksi Pirjo Tiippana suostui, kertoo näytelmässä mukana oleva Heli Koskinen.
Mukaan näytelmään on ydinporukan lisäksi saatu uuttakin verta.
- Muutama ensikertalainen, nuorempi näyttelijä on erittäin tervetullut lisä porukkaan, sanoo Martti Asikainen, Tarkkolan seudun kylät ry:n puheenjohtaja.

Itse näytelmän, Rollaattorikapinan, on kirjoittanut Tanja Puustinen- Kiljunen  ja sen ohjaa Pirjo Tiippana. Tiippana kehuu Tarkkolan harrastelijateatterin väkeä.
- Meillä on hyvä porukka, mukana entisiä konkareita ja uusia naamoja hyvässä suhteessa, sanoo Tiippana.
Pirjo Tiippanalla on takana yksi ohjaus ja useita kesiä näyttelijänä Tarkkolan kesäteatterissa.
- Tämä on palkitsevaa työtä, kun saa kasaan hyvän näytelmän ja yleisökin tykkää, kertoo Tiippana.

Näytelmän musiikista vastaa Pasi Suikkanen haitareineen.
- Elävä musiikki on hyvä lisä, sanoo Martti Asikainen.
 Näytelmän aiheena on vanhustenhoidon tila, joka on erittäin ajankohtainen aihe Ruokolahdellakin tällä hetkellä. Nimensä mukaan näytelmässä vanhukset nousevat kapinaan vaatimaan omia oikeuksiaan.
- Mukana on myös yllättäviä käänteitä, kertoo harrastajateatterin näyttelijä Annaleena Rita.

Pelkkien näyttelijöiden voimin esitykset eivät elokuussa pyöri, vaan harrastajateatteri toimii yhteistyössä Tarkkolan Marttojen ja Rajun kyläosaston kanssa. Piharakennukseen nousee kahvio, josta vois ostaa esimerkiksi kahvia, munkkia tai makkaraa. Lisäksi tarvitaan muun muassa liikenteenohjaajia, järjestysmiehiä ja lipunmyyjiä.

Liput koko perheelle sopivaan näytelmään kannattaa varata ajoissa etukäteen, koska paikkoja vintillä on rajoitetusti, noin 200.
- Toissa vuonna, kun meillä oli edellinen esitys, jouduimme valitettavasti käännyttämään ihmisiä portilta pois, kun liput oli kaikki myyty ennakkoon, kertoo Martti Asikainen.
Lippuja voi varata puhelimitse tai sähköpostilla. Ennakkovaraukset puhelimitse kello 12-16 p. 045 203 9010 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .
- Näytelmä sopii hyvin kaiken ikäisille, myös lapsille, vinkkaa Heli Koskinen.

Sanna Äikää

Kuva: Tarkkolan Harrastajateatterin Martti Asikainen, Jorma Koskinen, Heli Koskinen ja Annaleena Rita harjoittelevat viikoittain kesän näytelmää varten.