maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Oiva ehtii mökkeillä vielä viikon verran - ensi viikolla alkaa ensimmäinen luokka Ruokolahden koulussa

Oiva Kankkunen, 7, esittelee Ketterän logolla varustettua reppuaan. Se on lähes uusi, koska hän sai sen esikoulun viime metreillä keväällä. Tilavaan reppuun mahtuu varmasti esikoulussa itse tehty penaali ja kaikki kirjat, joita tuleva ekaluokkalainen tulee koulusta syksyllä saamaan.

Ruokolahden koulussa ensi viikolla koulutiensä aloittava Oiva myöntää, että kouluun meno jännittää vähän.
- Vaikka se on sama paikka, kuin eskari.

Oiva sanoo kesänsä kuluneen päiväkodissa ja lomaillen perheen kanssa. Muutaman viikon takaisella Tykkimäen reissulla Oiva uskaltautui Idän pikajunan kyytiin. Hurjaa vauhtia tarjosi myös Trombi, jossa kieputaan edes takas.
Kankkusen perhe on viettänyt paljon aikaa mökillä Saimaan rannalla. Oivalle lomatekemisistä mieluisimmat ovat olleet uiminen ja mönkijällä ajaminen.
Oiva kertoo ostaneensa omaksi reilun 300 euron mönkijän, johon hän tienasi rahaa vanhemmilta muun muassa puuhommia tekemällä. Serkkunsa kanssa mönkijällä kurvaillut Oiva kertoo, että muutaman kerran on tullut ajettua huti.
- Puskaan, Oiva naurahtaa.
Kesällä Oiva sanoo herkutelleensa jäätelöllä ja karkeilla. Jätskimakuna nuorelle miehelle uppoaa parhaiten toffee.

Oiva aikoo suunnata koulutielle isänsä saattamana. Jatkossa ekaluokkalainen taittaa noin 700 metrin koulumatkan luultavasti pyörällä.
Lukeminen ja kirjoittaminen tulevalta koululaiselta sujuu jo: Oiva oppi lukemaan jo ennen esikoulua pari vuotta vanhemman isosiskon mallia seuraten.  Oiva arvelee, että luku- ja kirjoitustehtävien lisäksi koulussa on ainakin luvassa matikkaa ja kuvataidetta.
- Ja välitunteja.
Koulutyö aloitetaan Ruokolahden koulussa torstaina 8.8. kello 9. Iltapäivätoimintaa järjestetään Ruokolahden koululla kaikille toimintaan hakeneille oppilaille torstaista 8.8. alkaen.

Katja Neuvonen