maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Rasilan uusi palloilukenttä valmistui

Ruokolahden urheilukeskukseen  on valmistunut useampikin uusi tai uusittu pelikenttä lähiaikoina. Rasilan uudella tekonurmikentällä pääsee pelaamaan jalka- ja pesäpalloa.

Kunnan teknisten palvelujen toimialajohtaja Jari Leppäsen mukaan kentän lopputarkastus ja luovutus pidettiin perjantaina 2.8.
- Kaikki oli kunnossa, kertoo Leppänen.
Myös tenniskentät ovat saaneet uuden hiekkatekonurmipinnan. Kenttien pinta on jo valmis, mutta uusia aitaelementtejä asennetaan vielä.
- Kenttien vierialueiden asfaltointi jatkuu myös, kertoo Leppänen.

Urheilukeskuksen alueelle on rakennettu myös kaksi uutta beach volley  -kenttää. Kunta maksoi kenttien tarvikkeet ja Ruokolahden Raju toteutti kentät talkootyönä.
Myös Ruokolahden urheilukeskuksen valaistus uusitaan syksyn aikana.  Entiset suurpainenatrium- ja elohopeavalot vaihdetaan nykyaikaisiin led-lamppuihin.
- Uusien led-lamppujen ansiosta saamme säästöjä sähkönkulutukseen, kertoo Leppänen. Lisäksi uudet lamput ovat valaisuteholtaan huomattavasti entisiä paremmat. Urheilukentän valaistuksen uusiminen kuuluu laajempaan kunnan katuvalojen uusimisprojektiin.

Urheilukeskuksen uudet kentät ja uusi valaistus tulee maksamaan kokonaisuudessaan 240 000 euroa. Tästä kunta saa valtionavustusta 70 000 euroa.
Tekonurmen asennuksen suoritti Saltex Oy ja pohjatöitä olivat tekemässä paikalliset yritykset VP Toiviainen Oy ja SP Väänänen Oy. Kunnan puolesta työn valvojana toimi Olli Syrjänen.

Sanna Äikää