maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Ruokolahden Yrittäjien uusi puheenjohtaja Juhani Turpeinen toivoo olevansa rohkea ja helposti lähestyttävä

Ruokolahden Yrittäjät valitsi viime viikolla uudeksi puheenjohtajakseen ruokolahtelaisen isännöintialan yrittäjän Juhani Turpeisen. 12 vuotta yhdistyksen puikoissa ollut Matti Jaatinen ilmoitti jo vuosi sitten vetäytyvänsä tehtävästä kuluvan vuoden jälkeen.

Turpeinen sanoo tehneensä päätöksen tehtävän vastaanottamisesta pari viikkoa ennen viime viikkoista kokousta.
- Olen aika innoissani tehtävästä, hän myöntää.
Ruokolahden Yrittäjien puheenjohtajana Turpeinen saa automaattisesti myös paikan Etelä-Karjalan yrittäjien ja Imatran Seudun Kehitysyhtiön hallituksesta.

Viisi vuotta sitten Ruokolahdelle muuttaneella Turpeisella on takanaan vahva yrittäjätausta. Hän pyöritti 1990-luvulla Mellonmäen laskettelukeskusta Imatralla ja Vuoksenniskan Teboilia vuosina 2000-2008.
Vuonna 2005 Turpeinen perusti yrityksen, joka alunperin maahantoi kilpa-autoja Euroopasta. Kymmenisen vuotta sitten kilpa-autohomman jäädessä hän alkoi yrityksensä nimissä tehdä eristeasennuksia pääasiassa taloteollisuudelle.
Sittemmin rinnalle on tullut isännöintialan yritys Ruokolahden Leijona Oy, joka tätä nykyä on Turpeisen päätoimi.

Nelisen vuotta Ruokolahden Yrittäjien hallituksessa istunut Turpeinen sanoo saavansa johdettavakseen erittäin hyvän ja vireän yhdistyksen. Tärkeimpänä asiana hän kokee paikallisvaikuttamisen, vaikka on hyvillään myös mahdollisuudesta päästä seuraamaan laajemmaltikin maakunnan elinkeinoelämää.
Ruokolahdelta Turpeinen nostaa esille kunnan elinvoiman kasvattamisen ja ylläpitämisen.
- Kuntaa ei ole varaa kuihduttaa enää yhtään.
Lähiaikojen tärkein ponnistus Ruokolahden näkökulmasta on Etelä-Karjalan yrittäjien uuden puheenjohtajan valinta. Tehtävään yritetään ajaa Ruokolahden yrittäjien jäsentä, Tommi Matikaista.

Turpeinen toivoo, että Ruokolahden Yrittäjät saa hänestä rohkean ja helposti lähestyttävän puheenjohtajan.
- Uskallan sanoa asioista, niin kuin ajattelen. Minkäänlainen tyranni en kuitenkaan missään tapauksessa halua olla.
Yrittäjien hallitukselta tuore puheenjohtaja tulee vaatimaan suurta aktiivisuutta. Turpeinen myös toivoo vievänsä yhdistystä nykyistä enemmän uudenaikaisten toimintatapojen piiriin.
- Yritän saada päätöksentekoon jouhevuutta ja nopeutta ja hyödyntää digitaalisaatiota, esimerkiksi what`s appia.
Yksi iso parannus entiseen tapahtui muutama viikko sitten, kun Turpeisen jo kauan toivomat yhdistyksen Facebook-sivut avautuivat.
Ruokolahden Yrittäjiin kuuluu tällä hetkellä noin 130 jäsentä ja kymmenkunta seniorijäsentä. Seniorijäsenet ovat esimerkiksi eläköityneitä jäseniä, jotka ovat halunneet jäädä toimimaan yhdistykseen.
- Seniorijäsenten kokemus on yhdistyksen tärkeä voimavara.

Katja Neuvonen