maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Omaishoitajana toimiminen antoi alun oman yrityksen perustamiselle

Kun Satu Juutin äiti halvaantui 2000-luvun loppupuolella leikkauskomplikaatioiden seurauksena, tuli reilu parikymppisestä Juutista äitinsä omaishoitaja. Juuti alkoi hoitaa toimintakyvytöntä äitiään lapsuudenkodissaan samassa taloudessa asuvan isänsä tuella.

Äiti oli halvaantuessaan alle 60-vuotias.
- Ajattelin, että olisipa joku hoitokodin kaltainen paikka, jossa äiti voisi olla. Tai olihan niitä, mutta ne olivat vanhuksille tarkoitettuja.
Juuti mietti jo tuolloin, että jos hän olisi rikas, hän perustaisi sellaisen kodin. Nyt kymmenisen vuotta myöhemmin Juuti on oman yritystaipaleensa alussa. Hoitokotia hän ei perustanut, vaan kotiapupalvelun, jonka avulla hän osaltaan haluaa olla auttamassa mahdollisesti muita vaikeassa tilanteessa olevia.

Tällä viikolla virallisesti pystyyn laitettu Kotipalvelu Satusi tarjoaa palveluja kodin perussiivouksesta kaupassa käyntiin ja seuranpitoon.
- Oikeastaan mitä vain, mitä osaan tehdä.
Toiminta-alueena on Ruokolahti ja Imatra. Kotipalvelu liikkuu sopimuksen mukaan, mutta pääsääntöisesti arkisin kello 8-16 välillä.

Juuti on aiemmalta ammatiltaan laborantti. Oman alansa töiden lisäksi hän on hankkinut työkokemusta muun muassa Rasilan pesulasta ja Kauppakasinolta. Yrittäjyydestä Juutilla on kokemusta jo lapsuudenperheestä: hänen äitinsä omisti aikoinaan Imatralla kioskin, jonka toiminnassa myös Juuti oli aktiivisesti mukana nuoresta lähtien.
Juuti uskoo, että kotipalvelualalla on kilpailua Ruokolahdella.
- Toisaalta tiedän, että on myös tilausta.

Katja Neuvonen