lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Vuoden yrittäjän uuni lämpenee kiivaaseen tahtiin

Arja Laukkasen pyörittämä Arjan Keittiö on palvellut pitopalveluasioissa Ruokolahdella vuodesta 2009.

Ruokolahden Yrittäjien valinta vuoden 2019 yrittäjäksi on pito- ja juhlapalvelu Arjan Keittiö. Arja Laukkasen yksityisyritys on toiminut Ruokolahdella pian 11 vuotta.
Laukkanen sanoo olevansa otettu tunnustuksesta.
-Haluan kiittää Ruokolahden Yrittäjiä tästä tunnustuksesta. Kiitos myös yhteistyökumppaneille ja kaikille yksityisille asiakkailleni, joiden kanssa toivon myös yhteistyön jatkuvan.

Laukkanen ryhtyi yksityisyrittäjäksi vuoden 2009 tammikuussa oltuaan Stora Enso Metsän palveluksessa 36 vuotta. Silloin 57-vuotias Laukkanen pääsi ikänsä puolesta varhennetulle eläkkeelle, mutta virtaa riitti vielä työelämän tarpeisiin.
Oman työnsä ohella pitopalveluissa ikänsä töitä tehneelle Laukkaselle tarjottiin mahdollisuutta ostaa valmis pitopalvelualan yritys. Hän ei kuitenkaan ostanut valmista, vaan päätti pistää pystyyn oman. Yritysneuvojan kanssa keskusteltuaan asiat etenivät niin, että pian Laukkasella oli nimet paperissa omaa yritystä varten.
- Siitä se sitten lähti.

Laukkasen mukaan töitä on riittänyt alusta alkaen kiitettävästi. Yrityksensä nimissä hän on hoitanut tilaisuuksia laidasta laitaan: on ollut häitä ja hautajaisia, ristiäisiä ja firmojen kahvitilaisuuksia. Seuraavat viikot menevät joulun ajan tilaisuuksia valmistellessa. 
Laukkanen hoitaa pitopalvelunsa ruokapuolen yksin. Muun muassa kirjanpidossa auttaa hänen miehensä, jolla on alalta 40 vuoden kokemus.

67-vuotias Laukkanen sanoo yrityksen pyörivän niin pitkään, kuin hänellä voimia on ja asiakkaita riittää. Joitakin vuosia sitten työnteolle tuli stoppi Laukkasen sairastuttua vakavasti.
-    Lääkäri sanoi, että paranin hyvän yleiskunnon ja positiivisen mielen ansiosta.
Samoilla eväillä Laukkanen aikoo jatkaa tästä eteenpäinkin miehensä ja perheen ”lapsen”, pian 20 vuotta täyttävän persialaiskissan tuella.

Katja Neuvonen