lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Katja Paakki torkuttaa herätyskelloa aina kun voi ja toivoo salaa joulupukilta lahjaksi siivouslahjakorttia

Ruokolahtelaisen Elämää Ruokolahdella -haastatteluun pääsi tällä viikolla imatralainen Katja Paakki. Paakki on kahden lapsen äiti, joka työskentelee Ruokolahdella Jaakkiman kampuksella. Hän nauttii mökkeilystä ja haluaa ensi vuonna antaa enemmän aikaa lapsilleen.

Kuka olet?
Olen Katja Paakki, 33-vuotias opettaja. Perheeseeni kuuluu avopuoliso Matti, 4-vuotias poika Valto ja 1,5- vuotias tyttö Vaula sekä skotlanninterrierineidit Nini ja Nyyti

Missä ja miten asut?
Asumme Imatralla, Sienimäenrannassa. Kotimme on kaksikerroksinen rivitaloasunto ihanalla Vuoksi-näköalalla.

Mitä teet työksesi?
Olen kasvatus- ja ilmaisuaineiden opettajana Seurakuntaopiston Jaakkiman kampuksella Ruokolahdella. Opetan niin ammatillisella kuin vapaan sivistystyön puolella

Entä vapaa-ajalla?
Vapaa-aikaa vietän touhuillen perheen kanssa sekä Ruokolahden Musiikkiteatterin parissa. Teatteri on kuulunut elämääni jo kohta 22 vuotta. Pienenä tyttönä lauloin tyttökuoro Ruokokerttusissa ja silloin oli mahdollisuus lähteä mukaan Elämän Onni- musikaaliin. Sillä tiellä olen edelleen.
Teatteri oli pitkään harrastus Ruokolahden Harrastajateatterissa sekä Ruokolahden Musiikkiteatterissa, sain kuitenkin palon tehdä teatteria työkseni ja kouluttauduin alalle. Tärkeät vuodet kampaaja-maskeeraajana veivät eteenpäin opinnoissa ja kohti opettamista.
Nyt teatteri on siirtynyt harrastuksesi ja erittäin tärkeäksi sellaiseksi. Meillä musiikkiteatterissa on mieletön voima ja sen tekee luottamus. Näyttämöllä olet todella ”alasti” ja annat kaikkesi muille näyttelijöille sekä yleisölle. Meidän ryhmään saa tulla riisuen omat roolinsa ja olla tasavertainen jäsen, huolimatta siitä mitä teet työksesi tai millainen fiilis sinulla juuri nyt on. Olemme yhdessä nauraneet ja itkeneet niin lavalla kuin lavan takana. Syksyn aikana on paljon uutisoitu siitä, miten luovat harrastukset vaikuttavat terveyteen. Ja niinhän se on ja meillä se näkyy!
Teatteri on myös taidemuotona tärkein. Mieluimmin menen teatteriin kuin elokuviin. Myös lapset ovat pienestä pitäen käyneet katsomassa erilaisia teatteriesityksiä.

Miten aiot viettää joulua?
Vietämme joulua kotona ja käymme sukulaisten luona. Tapaninpäivänä on tarkoitus kokoontua ystävien ja heidän perheidensä kanssa nauttimaan siitä, että olemme lähes kaikki yhtä aikaa Ruokolahti-Imatra seudulla.

Mitä olet toivonut joulupukilta?
Salaa olen toivonut siivouslahjakorttia.

Mikä on lempijouluherkkusi?
Tykkään kalasta ja salaateista. Laatikoista lanttulaatikko on paras. Jälkkäriksi ihania juustoja ja keksejä. Näillä pärjään hyvin joulun!

Aiotko tehdä uudenvuodenlupauksia?
Aion antaa enemmän aikaa lapsille. Teen tällä hetkellä 80 prosenttista työaikaa ja aion jatkaa sitä myös ensi vuonna.

Mikä on lempipaikkasi Ruokolahdella ja miksi?
Mökki Rampalajärven rannalla. Isäni olisi juuri sille tontille halunnut aikoinaan rakentaa meidän perheelle mökin. Nyt minä ja perheeni saadaan nauttia luonnosta, saunasta ja järvestä. Mikä parasta, naapurit ovat niin kaukana, että saa tehdä mitä haluaa ja ihan miten haluaa.

Kerro itsestäsi jokin asia, jonka vain harva tietää.
Torkutan aamulla kun puhelimen herätys soi.

Teksti: Sanna Äikää

Kuva: Tupuna Seppänen