lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Toiviaisille tunnustus ruokolahtelaisten liikuttamisesta - rinteisiin suunnitellaan koko ajan uutta toimintaa

Etelä-Karjalan Urheilugaala järjestettiin viime viikon perjantaina Imatran Kylpylässä. Perinteiseen tapaan gaalassa palkittiin vuoden liikuttajat kunnittain.
Ruokolahdella palkinto meni tällä kertaa Toiviaisen perheelle, joka pyörittää laskettelukeskus FreeSkitä ja nyt myös kesäisin Saimaa Bikeparkia.

Toiviaisten palkitsemista perusteltiin aktiivisella toiminnalla, joka takaa kuntalaisille liikkumismahdollisuuksia ympäri vuoden.
FreeSkin Tuomas Toiviainen sanoo perheen olevan otettu tunnustuksesta.
- Ja ihan kiva siksikin, että tunnustus tuli juuri urheilun saralla, hän sanoo.

FreeSkissä eletään tällä hetkellä vuoden hektisintä aikaa. Kun talvikausi on ohi, käynnistyy toiminta viime vuonna avatussa Saimaa Bikeparkissa. Bikepark on rinteissä toimiva pyöräilykeskus.
Toiviaisen mukaan tällekin vuodelle on uusia suunnitelmia, mutta niistä hän ei vielä tässä vaiheessa uskalla puhua enempää.
- Sanotaan, että pyrkimyksenä on monipuolistaa toimintaa.
Etelä-Karjalan Urheilugaalaan osallistui jälleen yli 200 maakunnan liikunta- ja urheilutoimijaa. Gaala on paikka, jossa huomioidaan ja palkitaan vuoden 2019 menestyjiä, seuratoimijoita, liikuttajia ja seuroja. Nyt järjestetty maakunnallinen gaala oli järjestyksessään seitsemäs.
Vuoden urheilijan titteli meni Lappeenrannan Urheilumiehiä edustavalle kolmiloikkaaja Simo Lipsaselle. Vuoden eteläkarjalainen urheiluteko oli Imatran Ketterän Mestismestaruus. Vuoden urheiluseuraksi valittiin Imatran Urheilijat ja Etelä-Karjalan vuoden 2019 valmentajaksi Imatran Ketterän Matias Lehtonen.
Päätökset palkittavista teki Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilun hallitus seurojen ja kuntien tekemien ehdotusten pohjalta. Tilaisuudessa palkittiin muun muassa nuoria urheilijoita, seura-aktiiveja, vuoden urheiluseura ja annettiin tunnustus elämänurasta liikunnan ja urheilun parissa. Maakunnan parhaan urheilijan äänestivät Etelä-Karjalan Urheilutoimittajat.

Katja Neuvonen