lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Rasilaan suunnitteilla kolme kerrostaloa

Ruokolahden kunta on saanut valmiiksi suunnitelman keskusta-alueen kehittämisestä. Suunnitelmasta löytyy kolme kerrostaloa, yleinen sauna ja paviljonki.

Suunnitelmaa tekemään perustettiin kehittämistyöryhmä, joka toimi yhteistyössä arkkitehtitoimisto FCG arkkitehtien kanssa. Suunnitelman tavoitteena oli luoda Rasilan keskusta-alueesta viihtyisä ja vetovoimainen kuntakeskus paikallisille asukkaille ja matkailijoille.
- Suunnitelma on aika kunnianhimoinen, sanoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.Suunnitelmasta löytyy kolme hissillistä kerrostaloa, joista yksi on kaavailtu nykyisen Alppimajan talon paikalle. Alppimajan rakennus on suojeltu yleiskaavassa, joten purkupäätös vaatisi toimenpiteitä kaavaan. Toinen kerrostalo on kaavailtu nykyisen kunnantalon pohjoispuolelle, Koivurannan rivitalojen paikalle. Kolmas kerrostalo on suunniteltu tyhjälle tontille Rasilantien varteen.
- Kerrostalojen rakentaminen vaatii yksityisiä investoijia, sanoo Sallinen.

Nykyinen, vuonna 1934 rakennettu, Jalmari Lankisen suunnittelema kunnantalo on säilytetty suunnitelmassa. Suunnitelmassa on visioitu kunnantalon ja sen ympäristön kehittämistä joko matkailua palvelevaksi tai kulttuuria ja hyvinvointia palvelevaksi alueeksi. Tarvittaessa rakennusta voidaan laajentaa rannan suuntaan. Kunnantalon rannan puolelle on myös visioitu erilaisia tapahtumia varten paviljonki. Sallinen kuitenkin korostaa, etää kyseessä on yksi näkökulma asiaan.
- Kunnalla ei toistaiseksi ole tarkempia suunnitelmia kunnantalon käyttötarkoituksen muuttamiseksi, toteaa Sallinen.

Rasilan rannan kehittäminen kuuluu myös suunnitelmaan. Rannan ja sataman ympäristöä aiotaan elävöittää muun muassa grillipaikalla. Rantaan kaavaillaan myös yleistä saunaa. Rannan tuntumaan aiotaan myös muodostaa uusi rantareitti. Ranta-alueen kehittäminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Tavoitteena olisi, että yleissuunnitelmassa esitetyt ratkaisut toteutuisivat mahdollisimman laajasti vuoteen 2030 mennessä. Kunnanjohtaja Tuomo Sallinen pitää suunnitelmaa erittäin onnistuneena.
- Olen erittäin tyytyväinen, tässä on Ruokolahdelle suunnitelmaa pidemmäksi aikaa, sanoo Sallinen.

Keskustan suunnitteluryhmään kuuluivat kunnanjohtajan lisäksi Taina Paananen, Timo Salmisaari, Jari Niiranen, Simo Vento, Anna-Liisa Heinänen ja Jari Leppänen sekä Ruokolahden yrittäjien edustajina Jouko Savolainen ja Veli-Pekka Toiviainen.

Sanna Äikää