lauantai 23. lokakuuta 2021

.

Kunta lomauttaa 55 työntekijää

Lomautukset koskevat kirjastohenkilöstöä, teknisten palveluiden liikuntapaikkojen hoitajia, ruoka- ja puhtauspalveluiden perustehtäviä suorittavaa henkilöstöä, varhaiskasvatuksen opetus- ja hoitajahenkilöstöä sekä perusopetuksen koulunkäynninohjaajia.


Ruokolahden kunta on käynyt poikkeusolojen aiheuttaman työn tilapäisen vähentymisen vuoksi kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti yhteistoimintaneuvotteluja 6.4.2020 ja 8.4.2020. Yhteistoiminnan hengessä sovittiin, että lomautuksia on välttämätöntä tehdä niissä tomintayksiköissä, joissa palvelut on suljettu tai ne ovat vähentyneet. Viimeinen neuvottelu pidettiin tiistaina 14.4.2020.
Ruokolahden kunta sai siis suoritettya yt-neuvottelut läpi vain kahdeksassa päivässä. Yt-laki määrittelee neuvotteluiden kestoksi vähintään 14 päivää, mutta yt-neuvottelut on mahdollista käydä lyhyemmässä ajassa, jos kaikki osapuolet sopivat asiasta yksimielisesti.

Kunnanhallitus käsitteli yt-neuvottelujen tuloksia tiistaisessa kokouksessaan. Päätettiin, että lomautukset koskevat yhteensä 55 henkilöä ja lomautukset toteutetaan jaksoissa niin, että palvelut voidaan järjestää toiminnan vaarantumatta.
Ensimmäiset lomautukset alkavat maanantaina 18.5. ja viimeiset 30.6. Lomautukset päättyvät perjantaina 7.8.2020.
- Henkilöstöryhmien lomautusaika vaihtelee yhdestä viikosta noin kolmeen viikkoon, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.
 Koulun kesäkeskeytyksen vuoksi koulunkäynninohjaajien lomautus kestää 6-7- viikkoa riippuen työntekijälle määrätystä vuosilomasta.

Sanna Äikää