maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Kontion leivintupa houkuttelee kahvittelijoita

Salosaaressa sijaitsevan Kontion leivintuvan kesäkahvilasta on tullut erittäin suosittu. Keskiviikkoiltapäivän aikana asiakkaita voi käydä jopa 200.


Kontion leivintuvan vitriini ja jääkaappi on leivottu täyteen suolaisia ja makeita herkkuja. Vielä kukat maljakoihin viime silaukseksi, niin leivintupa on valmis ottamaan asiakkaat vastaan tämän keskiviikon osalta.

- Leipää olen leiponut taas useamman kymmentä. Se loppuu joka kerta kesken, kertoo Kontion leivintuvan yrittäjä Helena Kallio. Kallio kertoo kesäkahvion kestosuosikkeja olevan myös suklaa- ja juustokakut.
- Myös tavallista pullaa menee runsaasti.

Kesäkahvilassa on asiakkaita ollut jopa yllättävän paljon.
- Viime viikolla kävijöitä oli noin pari sataa. Tosi paljon on käynyt lähialueiden mökkiläisiä, kertoo Kallio. Hän arvelee koronan näkyvän lisääntyneenä lähimatkailuna.

Kontion Leivintuvalla voi järjestää tilauksesta myös perhejuhlia. Korona ei ole suuremmin vaikuttanut kesän tilauksiin.. Helena Kallio kertoo kesän viikonloppujen olevan aivan varattuja juhlien suhteen.
- Syksyllä on kalenterissa taas tilaa, kertoo Kallio.

Maalaistalon kauniissa pihapiirissä voi herkuttelun lisäksi ihailla ja silitellä kotieläimiä; lampaita, kanoja ja kania.

Imatralta Leivintuvalle olivat pyöräilleet Mäkelän pariskunta, Merja ja Jukka.
- Monesti on ollut mielessä täällä käynti, kertoivat Mäkelät.
Pyöräilyä harrastava pariskunta oli ensiksi käynyt Alppimajassa syömässä pitsaa ja nyt oli jälkiruuan vuoro.
- Kahvia ja jotain makeaa pitää saada, sanoi Merja Mäkelä. Pariskunta aikoi myös valokuvata lampaita lapsenlapsille näytettäväksi,

Leivintuvan kesäkahvila on avoinna vielä ensi viikon keskiviikkona 29.7. kello 14-18.

 

Sanna Äikää