maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Anu Sepponen on uusi kunnanjohtaja

Ruokolahden uusi kunnanjohtaja on kauppatieteiden maisteri, Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen. Maanantain 24.8. valtuuston kokouksessa hän kukisti vastaehdokkaansa Kimmo Tiilikaisen niukimmalla mahdollisella eli yhden äänen erolla.


Ensimmäisen äänestyskierroksen tuloksen oltua Sabah Samaletdin 4, Tiilikainen 13 ja Sepponen 10, käytiin kahden eniten ääniä saaneen välillä toinen kierros, jonka Sepponen siis voitti äänin 14-13.
Taina Paananen (kesk) ei kunnanhallituksen puheenjohtajana ottanut kantaa henkilöön, vaan arvioi valtuuston tekevän oikeasti päätöksen asiassa, vaikka tilanne ja olosuhteet kieltämättä ovatkin poikkeuksellisen haastavat.
- Tiedän, että valtuustossa on tarvittava viisaus päätöksen tekemiseen, hän totesi.
Kimmo TiiIikaisen puolesta kannatuspuheenvuoron käytti Päivi Kosunen (kesk) todeten Tiilikaisen tuntevan kunnan hyvin, koska on asunut täällä 50 vuotta.
Juhani Liimatta (sd) piti Samaletdiniä parhaana hakijoista tämän kunnanjohtajakokemuksen vuoksi.
Myöskään Timo Kärki (kok) ja Timo Salmisaari (sd) eivät katsoneet korrektiksi ottaa keskustelussa kantaa henkilöön vedoten vaalisalaisuuteen. Puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd) joutuikin huomauttamaan, ettei henkilövaalissa kannatuspuheenvuoroissa julkinen asettuminen ehdokkaitten taakse ole mitenkään tavatonta vaan aivan normaalia käytäntöä.
- Suljettu lippuäänestys takaa kuitenkin vaalisalaisuuden säilymisen.

- Uskomattomia yllättäjiä te ruokolahtelaiset olette, totesi Anu Sepponen vaalituloksen ratkettua. Hän oli tilanteesta selvästikin aidosti yllättynyt ja hämmentynyt.
- Aikamoinen päivä tämä on ollut, mutta tämä on sille hieno päätös.
Valtuusto tenttasi hakijoita nimittäin vielä maanantaipäivän mittaan.
- Koko valintaprosessi on ollut varsin nopea. Ikinä ei voi tietää miten näissä käy.
- En oikein osannut jännittääkään, kun äänestyksessä vastassa oli niin vahva ’ennakkosuosikki’, Sepponen sanoi Tiilikaiseen viitaten.

Aikamoisia yllättäjiä te ruokolahtelaiset olette!

- Ruokolahden kunta saa minusta suorapuheisen johtajan. Eri tahojen kanssa yhteistyötä tekevän, helposti lähestyttävän, kuvailee Sepponen itseään.
- Rautalammilla on pidetty kunnanjohtajan aamukahveja. Yrittäjien kanssa olen tottunut tekemään yhteistyötä.
Rautjärvellä syntynyt Sepponen on toiminut aiemmin pankkialalla. Kolmisen vuotta sitten hän vaihtoi julkisen hallinnon pariin, eikä ole katunut päätöstään. - Tunsin, että omani ja pankkisektorin arvomaailma eivät enää kohdanneet.
- Pankkimaailmassa ei voida olla yhtä avoimia, koska on paljon salassapidettävää, hän luonnehti alojen erovaisuuksia.
Sepponen on tätä nykyä imatralainen, ja koko aikuisikänsä asunut Etelä-Karjalassa.
- Kuntaliitoksien sijasta painotan alueellista yhteistyötä naapurikuntien kesken, vaikkapa matkailun edistämisessä. Siinä kaikki voittaa.
Ruokolahden eukkoihin hänellä ei ollut valmista kantaa.
- Leijonat ainakin ovat kiinnostavia.

- Kuntalaisia haastan kovasti mukaan toimimaan kotikunnan hyväksi. Jos asukkaat on tyytyväisiä omaan kuntaansa, on kuntamarkkinointi ja matkailun kehittäminen helpompaa.
Juhlimaan tuore Ruokolahden kunnan luotsi ei maanantaina ehtinyt.
- On vielä kahden ja puolen tunnin ajomatka Rautalammille ja aamulla kello kahdeksan on jo kriisipalaveri koronaan liittyen, hän perusteli.
Anu Sepponen aloittaa työt Ruokolahdella lokakuun alussa.

Jukka Ahonen