maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Kolmesataa kuntalaista vastaanottamassa uutta kunnanjohtajaa

Anu Sepponen haluaa kuntalaiset mukaan päätöksentekoon. Kunnanjohtajan valinnassa koetun pienen yllätyksen jälkeen kiinnosti viime perjantaina järjestetty toriparlamentti kuntalaisia laajasti.

- Kun vielä kunnantalon väki oli aktivoitunut ja tarjosi torin väelle pullakahvit, oli torilla ruuhkaa jopa enemmän kuin korona-aikana olisi ollut suotavaa.

 Toriparlamentin ideana oli antaa kuntalaisille mahdollisuus uuteen kunnanjohtajaan tutustumiseen – ja, että kuntalaiset saavat mahdollisuuden paitsi tutustua, myös evästää häntä tulevassa työssään.

 

 

 

Toriparlamenttia johtanut Uutisvuoksen päätoimittaja Mari Pajari oli tehnyt taustatyönsä ja tarjosi kuulijoille paljon tietoa sekä Anu Sepposelle sopivasti haastavia kysymyksiä. Pajarin kysymykset olivat ystävällisiä, mutta hän ei arastellut arempiakaan aiheita ja tuloksena paikallaolijat saivat mainion kokonaiskuvan tulevasta kunnanjohtajastaan.

 

Sepponen kertoi olevansa ilahtunut mahdollisuudesta päästä tapaamaan kuntalaisia jo näin etukäteen. Tiukan hakujakson jälkeen suunnitelmissa ollut Kolin matka sai antaa tilaa tärkeämmälle ja Sepponen asteli rohkeasti kansan eteen.

 

 

 

Anu Sepponen kertoi olevansa oikeastaan puoliksi ruokolahtelainen jo valmiiksi. Hänellä kun on Hauklapissa kesäasunto ja Imatralla koti. Hän kertoi palaavansa nyt Savosta ikään kuin ”takaisin kotiin” ja antoi vahvasti ymmärtää, että Ruokolahti saa hänestä pitkäaikaisen kunnanjohtajan.

 

 

 

Asiakysymyksissä Sepponen toi useammassakin kohdassa esiin kuntalaisten kuulemisen ja vuoropuhelun tärkeyden. Hän uskoo siihen, että aktiivisesti kuntalaisia kuulemalla saadaan aikaan parempaa päätöksentekoa. Sepposen mukaan kuntalaisten tarkkakorvainen kuuleminen johtaa parhaimmillaan niin hyvään yhteisöllisyyteen, että osasta kunnan asukkaita tulee jopa kunnan markkinoijia. Hän totesi, että kun kuntalaiset todella viihtyvät ja arvostavat kuntaa, he varmasti vievät hyvää sanaa myös eteenpäin.

 

Kaikkien valtuustoryhmien edustajat olivat paikalla. Evästyksissään Sepposelle he toivat esiin toiveensa siitä, että kunnan päätöksenteko olisi jatkossakin sujuvaa ja vähemmän puoluepoliittista, sekä sen että vielä on uudellekin kunnanjohtajalle kunnassa töitä ja kehitettävää jäljellä.

 

 

 

Kuntalaiset esittivät muutamia kysymyksiä hekin. Emma Roiha kysyi nuorison vaikutusmahdollisuuksista ja sai Sepposelta jo lupauksen, että asiaan tullaan panostamaan.

 

 

 

Kunnantalon väen järjestämällä kahvipisteellä oli jonoa puolitoista tuntia, mutta kahvia ja pullaa riitti kaikille kolmellesadalle janoiselle. Se, että Anne Rasimus, Marketta Paananen, Jesse Kotiranta, Satu Kultanen, Sari Myyryläinen ja muut lähtivät lyhyellä varoitusajalla muilta töiltään kuntalaisten pariin kahvia tarjoilemaan, lienee juuri sitä kansan pariin jalkautumista ja yhteen hiileen puhaltamista, mitä uusi kunnanjohtajakin toivoi.

 

Asko Ali-Marttila