lauantai 16. lokakuuta 2021

.

Taiteilija Marjatta Mustosen näyttely kirjastolla

Näyttelyssä on mukana monipuolisesti eri tekniikoilla toteutettuja teoksia. Näyttelyn toinen osa laitetaan esille vuoden vaihteessa.


Näyttelyn ovat järjestäneet yhdessä Ruokolahden Taideyhdistys ja Mustosen lapset. Marjatta Mustosen muistonäyttelylle luonteva paikka on kirjasto. Mustonen työskenteli Ruokolahden kirjastossa vuoteen 2011 saakka, jolloin jäi omaishoitajaksi huolehtimaan aviomiehestään.
- Marjatan töitä oli niin paljon, että päätimme jakaa näyttelyn kahteen osaan, kertoo Riitta Pellinen Taideyhdistyksestä. Ensimmäisessä osassa keskitytään öljyväritöihin, mutta esillä on myös muun muassa pastelli- ja vesiväritöitä, puupiirroksia ja paperimassaveistoksia.
Näyttelyn kakkososa nousee kirjastolle ensi vuoden alussa ja se keskittyy lähinnä grafiikkaan.

Mustosen tyttären, Veera Rannantauksen mukaan Marjatan taidetta koottiin näyttelyyn monista eri paikoista.
- Töitä haalittiin sukulaisten ja ystävien seiniltä. Lisäksi niitä oli paljon kotona ja meillä lapsilla, kertoo Veera Rannantaus. Hänen mukaansa töitä olisi ollut enemmänkin tarjolla näyttelyyn, mutta tila loppui kirjastolla kesken.
Ruokolahtelainen Marjatta Mustonen valmistui kuvataiteilijaksi 1995 Imatran kuvataidekoulusta. Näyttelyssä olevat teokset ovat pääosin opiskeluajalta, mutta taidetta on myös aiemmilta ja myöhemmiltä vuosilta.

Sanna Äikää