lauantai 16. lokakuuta 2021

.

Kunnanjohtajakohu ei arveluta Matias Hildeniä

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden sanoo, ettei ole etsiskelyt uutta työpaikkaa, mutta päätti tilaisuuden auettua tarttua siihen ja hakea Ruokolahdelle.


- Kun nyt olen yhdeksän vuotta ollut Puumalassa kunnanjohtajana, niin itse olen ajatellut koko ajan, ettei täällä eläkevirassa olla, sanoo Matias Hilden, jota Ruokolahden kunnanhallitus esittää uudeksi kunnanjohtajaksi.
- En toisaalta ole mitenkään aktiivisesti etsiskellyt uutta työpaikkaakaan, hän sanoo.
Seurattuaan vaikeaksi käynyttä rekrytointiprosessia Hilden uskoo voivansa auttaa Ruokolahtea tässä tilanteessa. Se on yksi peruste, miksi hän virkaa haki.
- Mitä Ruokolahti tarvitsee, ja mitä itse tarvitsen? Kun nämä kaksi kohtaavat, on se mielestäni hyvä lähtökohta yhteistyölle, Hilden pohtii.
- Ei tähän mitään sen dramaattisempaa liity.
Kohun keskellä viime viikot elänyt Ruokolahti ei pelota tulevana työpaikkana.
- Olen nuori ihminen, ja olen esimerkiksi opiskelukavereitten uria seuranneena varmistunut siitä, ettei tässä tarvitse työttömyyttä pelätä kuitenkaan, sanoo Hilden.
- Tokihan kunnallispolitiikassa on aina omat vivahteensa. Mutta en epäile hetkeäkään, ettenkö tulisi Ruokolahdella pärjäämään, ja etteikö yhteistyö päättäjien kanssa tulisi sujumaan.

Vieläkö valtakunnan politiikka ja kansanedustajan ura kiinnostaa Matias Hildeniä?
- Niinkuin julkisuutta seuraamalla käy selväksi, niin ei sekään mikään unelmaduuni ole, missään nimessä, sanoo Hilden.
- En tiedä. Enkä itse asiassa ole tullut asiaa viime aikoina edes ajatelleeksi.

- Muistan, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen soitti minulle, kun edellinen haku oli meneillään ja kysyi kiinnostustani. Silloin sanoin, että jos ette parempaa saa, niin voin tulla. Nyt ajattelin, että tässä kohtaa on se hetki että tuo silloin annettu lupaus on lunastettava.
- Vaihtelua tämä ainakin tarkoittaa työurallani, mikä on hyvä, sanoo Matias Hilden lopuksi.

Jukka Ahonen