lauantai 16. lokakuuta 2021

.

Yrittäjien joulun avauksena tänä vuonna joulukalenteri

Ruokolahdella on ollut aiemminkin joulun alla käytössä ”joulupassi”, johon leimoja eri liikkeistä kerääjät pääsevät mukaan arvontaan. Tänä vuonna passiin yhdistyy joulukalenteri ja yrityksiä on mukana huikeat 24. Joulupassin onnekkaat palkitaan runsaskätisesti.


Passihankkeen laittoivat tänä vuonna alulle Minna Nousiainen ja Mari Tonder. He saivat myös kunnan ja Ruokolahden yrittäjät mukaan projektiin ja keskustelujen jälkeen löydettiin malli, joka ei maksa yrittäjille paljoa, mutta takaa asiakkaille mahdollisuuden ihan merkittäviin palkintoihin. Voittopalkinnon arvo on 300 euroa, kakkonen saa 240 euron lahjakortin ja kolmaskin arvonnassa onnistuja vielä 150 euron arvoisen lahjakortin.

Joulupasseja on tarjolla kaikissa mukana olevissa yrityksissä. Passimerkinnän saaminen edellyttää aina vähintään viiden euron ostotapahtumaa. Kun on kerännyt viisi merkintää viidestä eri yrityksestä, pääsee mukaan suureen jouluarvontaan 24.12.

Joulukalenteria julkaistaan sekä Ruokolahtelaiset-ryhmän Facebook-sivulla, että Ruokolahden yrittäjien facebookissa. Jokaisena joulunaluspäivänä ”avataan” yksi luukku ja luukusta paljastuu joku mukana oleva yritys. Tämä yritys esitellään lyhyesti ja yritys antaa joululahjavinkkinsä.
Mari Tonder toivoo, että ihmiset lähtisivät joukolla mukaan passejaan täyttämään.
- Joulun alla tehdään joka tapauksessa paljon ostoksia. Miksei niitä samalla tekisi omalta kylältä.

Kun korona-aika alkoi, näytti Rasilakin hetken todella kuolleelta. Silloin ymmärsi, mikä arvo on sillä, että oman kylän palvelut toimivat. Ne toimivat, kun niitä käytetään ja silloin kylä elää.
Toimentuvan yrittäjänä toimiva Minna Nousiainen on hänkin hankkeesta innoissaan.
- Joulupassi on yrittäjän kannalta vaivaton ja asiakkaille kiva tapa hyötyä itsekin siitä, että ostaa omilta kyliltä. Omalta kylältä ostaminenhan hyödyttää aina meitä kaikkia joka tapauksessa, toteaa Minna.

Kukkakauppa Lumon yrittäjä Antti Rasimus kertoo olevansa hengessä mukana. Hän toivoo joulupassihankkeen toimivan kaikille muistutuksena myös ”Osta omalta kylältä” -lahjakorteista. Nekin tarjoavat Rasimuksen mielestä tähän jouluun oivan lahjavaihtoehdon.

Ruokolahden yrittäjien sihteeri Riikka Mehiläinen komppaa muita yrittäjiä ja on ilahtunut, että näin moni ruokolahtelaisyritys on lähtenyt mukaan.
- Tämä on taas hyvä osoitus ruokolahtelaisesta yhteen hiileen puhaltamisen perinteestä. Ruokolahtelaiset palvelut ja tuotteet on kaikki kilpailukykyistä tavaraa. Niitä kannattaa käyttää tietysti joka tapauksessa. Nyt tulee bonuksena vielä isot arvontavoitot.

Asko Ali-Marttila

 

Joulupasseja saa seuraavista yrityksistä:

Elektroway
Elfa
Eukonpuoti
GS-Terapia
Hiuspalvelu Kulkuri
Hoitola Nixi
HoneyBee Hunaja
Kauneushoitola Heidi
Kielomäen tila
K-Market
Kontion Leivintupa
Kukkakauppa Lumo
Kulma-Kahvila
Kuljettajapalvelu Ahonen
Laurin Voima and Puu
Mari Tonder
Marjo-Riitta Arokivi
Neste, Ruokolahti
Puustella
Ruokolahden rakennustarvike
Ruokolahden apteekki
Ruokolahtelainen
Tilitoimisto Ruokolainen
Toimentupa