lauantai 16. lokakuuta 2021

.

Jalkoja lämmittävä lahjoitus Sydänyhdistykseltä ekaluokkalaisille

Kaikki Ruokolahden koulun 43 ekaluokkalaista saivat oman, oikeankokoisen villasukkaparinsa viime viikolla Sydänyhdistyksen toimesta.


- Koko neulomisidea sai alkunsa Sydänpiiriltä, kertoo Ruokolahden Sydänyhdistyksen varapuheenjohtaja Seppo Savolainen.
- Ideana oli, että saisimme tekemistä näin ankeana korona-aikana.
Villasukkaurakointi alkoi koko Kaakkois-Suomen alueella. Paikalliset sydänyhdistykset neuloivat oman kunnan koululaisille.

- Ruokolahdella oli noin 11 aktiivista neulojaa ja aikaa projektiin kului puolisentoista kuukautta, kertoo Savolainen. Langat yhdistys sai lahjoituksina Imatran Prismalta ja Citymarketilta ja osa langoista ostettiin yhdistyksen varoilla.
- Meillä oli niin innokkaita neulojia, että saimme lahjoitettua sukkia Lappeenrannan yhdistyksellekin, missä projekti on vielä kesken, kertoo Seppo Savolainen.

Sukkakassit luovutettiin Ruokolahden koulun ekaluokkien opettajille viime maanantaina. Sukkia olivat Sydänyhdistykseltä luovuttamassa puheenjohtaja Vilho Peltola, sihteeri Irja Peltola, varapuheenjohtaja Seppo Savolainen ja jäsen Leila Inkinen. Sukat vastaanottivat opettajat Satu Törmä ja Anu Laakkonen. Jokainen ekaluokkalainen sai nimellä varustetun sukkakassin.

 

Sanna Äikää