lauantai 16. lokakuuta 2021

.

Jenna Vertanen nousi valtuuston puheenjohtajaksi

Jenna Vertanen (sd.) johtaa Ruokolahden kunnanvaltuustoa loppukauden.
- Tiesin tottakai että minua tullaan ryhmän puolelta esittämään tähän tehtävään, mutta itse äänestys tietystikään ei ollut etukäteen selvä, joten sitä piti jännätä, hän kommentoi valintaansa tuoreeltaan.


- Eihän tässä mitä kun hommiin vaan. Aika lyhythän tämä loppukausi enää on; yksi tai kaksi valtuuston kokousta pidetään, mutta asioita riittää vielä käsiteltäväksi. Tämä työ ei lopu koskaan, Jenna Vertanen totesi.
Vertanen on valtuustossa toista kauttaan, ja kuulunut myös kunnanhallitukseen.

Suna Kymäläinen (sd.) totesi maanantaisen, viimeisen Ruokolahdella johtamansa valtuustokokouksen olleen värikäs, ja värikästä on päätöksenteko ollut hänen mukaansa Ruokolahdella kaikenkaikkiaankin.
Vuodesta 2004 kunnallispolitiikassa mukana ollut Kymäläinen sanoi tunteellisessa puheenvuorossaan jättävänsä rakkaan Ruokolahden haikein mielin siirtyessään nyt Lappeenrantaan.
- Sanotaan että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Olen joutunut joskus pohtimaan, että pitäneekö tuo aina ihan paikkaansa.
Politiikkaan kuuluu kuitenkin se, että joutuu alttiiksi arvostelulle, eikä se aina ole kiittävää. Kaikki perustuu silti yhteistyöhön ja luottamukseen, minkä on ylitettävä myös puoluerajat.
Kiitokset Kymäläinen osoitti paitsi kunnan virkamiehille ja luottamushenkilöille, myös äänestäjille. Kansanedustajana hän lupasi muistaa edelleen entistä kotikuntaa.

Samaan aikaan Kymäläisen kanssa päättäjänä aloittanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen (kesk.) muisteli yhteistä matkaa ja monia saavutuksia - yhdessä on tehty työtä paremman Ruokolahden puolesta.
- Vaikka me olemme pelanneet eri joukkueissa, niin maali on kuitenkin ollut sama. Entistä paremman arjen rakentaminen ruokolahtelaisille.
Suna Kymäläisen seuraajan valinta valtuuston puheenjohtajaksi ei käynyt sopuvaalilla, sillä sosiaalidemokraatit eivät olleet onnistuneet saamaan tarjolle yhteistä ehdokasta. Niinpä asiasta jouduttiin äänestämään. Vaalissa Vertanen sai 15 ja Esko Ijäs (sd.) yksitoista, yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Äänestykseen meni myös vesisosuuskuntien lisääminen kunnan vesihuoltolaitokseen. Keskustan Erkki Luukkonen esitti asian palautettavaksi uudelleen valmisteluun, mikä osoittautuikin lopulta valtuuston liki yksimieliseksi tahdoksi, ainoastaan yhden valtuutetun äänestettyä tyhjää.
- Olisi hyvä jos kunnanhallitukseen saadaan riittävästi faktoja ja puuttuvia osasia tiedoista asiaan liittyen, ja että asia käsiteltäisiin myös oikeassa järjestyksessä teknisten palvelujen lautakunnassa sekä kunnanhallituksessa, Luukkonen perusteli.
Kunnanjohtajan johtajasopimus sekä Pappilanlahden tonttien osto sen sijaan siunattiin valtuustossa täysin yksimielisesti.
Varavaltuutettuja oli myös kokouksessa paikalla ennätyksellisen paljon, koska monet varsinaisista jäsenistä olivat esteellisiä toimiessaan vesiosuuskuntien hallinnossa.

Jukka Ahonen