lauantai 18. syyskuuta 2021

.

RPS kohtaa Veikkausliigalegendat elokuussa Ruokolahdella

Lauantaina 28.8. Ruokolahden kentällä tullaan näkemään laadukasta jalkapalloa ja nimekkäitä pelaajalegendoja. Vastakkain asettuvat RPS sekä Veikkausliigan Legendat. Yhteistyö Ruokolahden Palloseuran ja RPS Brewing -panimon kanssa poikii myös uuden oluen.

Kun Tero Kosonen soitti joulukuussa kuopiolaisen pienpanimon, RPS Brewing Oy:n, toimitusjohtajalle Samuli Huuhtaselle aikeenaan kysyä, kuinka olisi mahdollista saada RPS-tuotteita myyntin Ruokolahden Palloseuran ottelutapahtumiin, ei hän olisi osannut kuvitella tapahtumaketjua, mikä siitä seurasi. Kosonen ja Huuhtanen pääsivät hyvin nopeasti samalle aaltopituudelle ja lyhyen ideoinnin lopuksi oli jo syntynyt ajatus yhteisestä oluesta, jota tultaisiin myymään sekä ottelutapahtumissa, että ravintoloissa ja kaupoissa Ruokolahdella. Mutta tämä oli vasta ensimmäinen askel yhteistyössä.


Kuopiolainen pienpanimo RPS Brewing aloitti Veikkausliigan yhteistyöpanimona vuosi sitten ja yhteistyö sai jatkoa tälle kaudelle. Vuosi sitten yhteistyön julkistamisen yhteydessä Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa koki tuskallisen tappion kivi-paperi-sakset -pelissä. Uuden yhteistyön julkistamisen yhteydessä Marjamaa heitti haasteen revanssista, mutta tällä kertaa hänelle tutumman lajin, jalkapallon, parissa. Panimo otti haasteen vastaan ja alkoi miettimään, mistä saada joukkue kasaan? Siinä kohtaa onneksi mieleen tuli Ruokolahden Palloseura ja ajatus Perfect Match -nimellä toteutuvasta ottelusta syntyi.
Ottelu pelataan elokuussa Ruokolahden jalkapallokentällä. Vastakkain asettuvat ruokolahtelainen kaakon 3.divisioonaan noussut RPS Lions, joka saa muutaman vahvistuksen RPS Brewing-panimolta, sekä Veikkausliigan Legendat. Legendojen joukkueen kasaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa yhdessä lajilegenda Juha Reinin kanssa.

Entinen maajoukkuepelaaja Juha Reini ei vielä suostu paljastamaan, keitä Legendojen paidoissa Marjamaan ja itsensä lisäksi elokuussa pelaa. Reini on kuitenkin hyvillä mielin tulossa Ruokolahdelle.
- Näytämme, mitä vanhat legendat vielä osaavat. Uskon, että jalka nousee vielä näin 46-vuotiaanakin ja RPS:n porukka saa pelata tosissaan pärjätäkseen meille. Voittajamentaliteetilla lähdetään pelaamaan, sanoo entinen maajoukkuepelaaja Juha Reini.
Ottelu tullaan pelaamaan hyvässä hengessä, hieman muokatuilla säännöillä, muun muassa pelaajamäärän ja peliajan osalta.

RPS Lionsin valmentaja Tero Kosonen on yhteistyöstä panimon kanssa ja tulevasta ottelusta hyvin innoissaan.
- Onhan tämä iso asia meille, eikä pelkästään RPS:n pienelle organisaatiolle, vaan myös koko Ruokolahden kunnalle. Jalkapalloa pelataan kuitenkin miltei kaikissa Suomen kylissä ja kaupungeissa. Se että saadaan ensimmäinen tällainen veikkausliigalegendojen ottelu tänne Rasilaan on kova juttu.
Kosonen korostaa panimon osuutta ottelun toteutumisessa.
- Tässä kohtaa täytyy kiittää myös RPS Brewingin Samulia, jonka panos tähän asiaan on valtavan suuri. Jo heti siitä joulukuun ensimmäisestä puhelusta asti on meillä ollut hyvä yhteinen sävel asioiden suhteen. Toki onhan tämä mennyt niin isolle vaihteelle, että en kyllä alkuun osannut edes kuvitella. Omalle joukkueelle tämä ottelu tulee olemaan kokemus, minkä jokainen varmasti muistaa vielä pitkään. Tulossa on kaikkien aikojen jalkapallokesä, povaa Kosonen.

Myös RPS Brewingin Samuli Huuhtanen iloitsee yhteistyöstä ”kaiman” kanssa.
- Tämän kaltaista yhteistyötä ei ole tehty aiemmin. Ensinnäkin se, että pienpanimo on jalkapallon pääsarjan panimokumppanina on täysin ainutlaatuinen juttu koko maailmassa, saati sitten että panimo toimii linkkinä pääsarjan ja alemman sarjatason joukkueen välillä, sanoo Huuhtanen.
RPS Brewing Oy on perustettu vuonna 2017. Ensimmäiset tuotetoimitukset tehtiin vappuna 2017 paikallisesti ja samaisena juhannuksena alkoivat valtakunnalliset toimitukset. Panimo tuli tutuksi vuonna 2018 presidenttien Trump ja Putin vieraillessa Helsingissä. Panimo teki vierailun kunniaksi erityisen SUMMIT -oluen. Olut sai maailmanlaajuista huomiota, varovaisen arvion mukaan 500 miljoonaa ihmistä näki tämän pullon. Viime vuosina RPS Brewing on menestynyt Suomen Paras Olut -kilpailuissa, ollen yksi palkituimmista panimoista.

Myös Samuli Huuhtanen nähdään RPS:n vahvistuksena elokuun pelissä. Huuhtanen on pelannut B-junioriksi asti Nilsiän Pallohaukoissa ja viime vuosina KuPS Puujaloissa. Hänellä on kova luotto omiin taitoihinsa ja RPS:n joukkueeseen.
- Uskoisin että maalin tai kaksi saan tehtyä legendojen selän taakse, veikkaa Huuhtanen.

Sanna Äikää