tiistai 7. joulukuuta 2021

.

Kristiina Korhonen tuli Karjalan pohjoisesta etelään

Nurmeksessa syntynyt ja kasvanut Kristiina Korhonen aloitti työt kunnan teknisellä osastolla huhtikuun lopulla.
- Näiden reilun parin viikon aikana olen vuokrannut venepaikkoja, lähettänyt avustuksia koskevat kirjeet kaikille tiekunnille, ompa ennätetty käydä maaastossakin sekä Salonsaarella perehtymässä uuteen kävelytiekohteeseen. Jatkossa tehtäviini kuuluu myös muun muassa tonttimarkkinointia ja myyntiä, tuore maanmittausinsinööri kertoo.


- Asiakaspalvelupuolella taas tärkeintä on varmaan puhelimeen - ja soittajien kysymyksiin vastaaminen parhaani mukaan.
Maanmittarilta vaaditaan valmiutta lähteä maastohommiin kelillä kuin kelillä. Suurin osa työajasta kuluu maastossa, mutta juuri se onkin Korhoselle mieluisinta.
- Tottakai täytyy hallita myös paljon it-puolta, ja alan ohjelmistoja. Työskentelyä helpottava tekniikan kehitys onkin ollut huimaa.
Myös lakiasioista on oltava perillä.

- Olen ollut jo pitkään innokas partiolainen, Kristiina Korhonen paljastaa.
- Luonto ja metsähommat ovat aina olleet lähellä sydäntä.
Se varmaan vaikutti myös uravalintaan. Lopullinen sinetti tuli Valtimon metsäoppilaitoksessa opettajana työskennelleeltä isältä, joka vihjaisi että tällainenkin ammatti on olemassa. Maanmittaustekniikan alan opintoja ei tämän päivän Suomessa ole mahdollista suomen kielellä harjoittaa kuin Rovaniemellä ja Helsingissä.
- Minulle valinta oli itsestään selvä. Rovaniemi oli niistä se luonnollinen suunta.
Neljä vuotta kestäviin AMK-tason opintoihin sisältyi ammattiharjoittelut kolmena kesänä, joihin Korhoselle järjestyi paikat kotimaakunnasta.
- Tämä on ensimmäinen varsinainen työsuhde minulle, hän kertoo.
Maanmittausinsinöörejä työllistävät kunnat ja kaupungit sekä yksityiset tahot laajasti. Niinpä työmahdollisuuksia on tarjolla valittavaksi asti.
Harrastuksista partio on säilynyt Nurmeksen Partiolaisten piirissä, joka on Kristiinan oma lippukunta.
- Vaikka opiskelunkin takia harrastus on ollut vähän jäissä, niin pyrin silti osallistumaan pitempiin, pohjoiseen suuntautuneisiin vaelluksiin ja isompiin piirileireihin mahdollisuuksien mukaan. Nythän tuota välimatkaa on taas. Ja tietysti korona sotkee tätä, niin kuin paljon muutakin elämää.
Toiseen mielipuuhaansa ratsastukseen Kristiina Korhonen on huomannut tyytyväisenä täällä olevan Nurmestakin paremmat mahdollisuudet. Imatraltakin löytyy neljä eri tallia.
Kevyemmästä päästä harrastuksista on ulkoilu koiran kanssa. Lemmikki tosin on tällä hetkellä vielä äidin hoivissa Joensuussa.

Karjalan pohjoisrajoilta sen eteläosaan Ruokolahdelle muuttanut Kristiina Korhonen uskoo, ettei sopeutumisvaikeuksia tule.
- Murre ainakin kuuluu olevan samanlaista. Olen tullut ymmärretyksi, ja ymmärtänyt itsekin mitä puhutaan, hän naurahtaa.
- Ihmiset täällä Ruokolahdella ovat mukavia. Olen pannut merkille, että täällä tervehditään vastaantulijaa.
- Eihän tämä kauheasti poikkea Nurmeksesta. Vaikka se onkin kaupunki, niin pieni paikka sekin on. Asuinpaikkana tykkään Ruokolahdesta. Täältä löytyy lähes kaikki tarpeellinen, ja lisää Imatralta, joka on kuitenkin verrattain lähellä, Korhonen perustelee.

Jukka Ahonen