lauantai 18. syyskuuta 2021

.

Ruokolahti vahvistuu matkailukuntana - uusi Visit-sivusto ja elämyskartta paljastettiin

Pappilanlahden uimarannan edustalla, Saimaan Saaristoreitin varrella paljastettiin tiistaina 29.6. Ruokolahden uusi elämyskartta.


Kartta antaa kaikille kuntaan tuleville vierailijoille yhdellä silmäyksellä käsityksen siitä, mitä kaikkea kunnan alueella on tarjolla. Ensivaiheessa karttoja tulee matkailuinfoihin ja tauluina Saimaan Saaristoreitin varrelle.
Kartan tuotti kunnalle Mainospihlaja Oy:n Tiina Mäkinen ja siinä olevat piirrokset teki ruokolahtelainen, Savonlinnan taidelukiossa opiskeleva Emmi Tella. Samana päivänä, kun elämyskartta paljastettiin, avattiin virallisesti myös kunnan matkailijoille suuntaama Visit Ruokolahti -sivusto.
Kunta on kaiken kaikkiaan panostanut matkailun edistämiseen viime aikoina enemmän kuin aiemmin. Suositulle Saimaan Saaristoreitille on tehty kaksi eri reittivaihtoehtoa ja palveluita reitin varteen kehittyy vähitellen lisää. Pyöräileviä matkailijoita palvelee myös E10-vaellusreitin kunnostaminen monitoimireitiksi. Ehkä jo loppukesällä, viimeistään ensi vuonna, Ruokolahdelta voi ajaa pyörällä metsiä pitkin Simpeleelle tai jopa Parikkalaan asti. Näin pitkiä monitoimireittejä ei ole eteläisessä Suomessa montaa.
Ruokolahti on paitsi pyöräilypitäjä myös Etelä-Karjalan mökkivaltaisin kunta. Vapaa-ajanasuntoja on pitäjän alueella jo lähes 4 000. Vapaa-ajan asukkaiden kiinnostus Ruokolahtea kohtaan ei ole ihme, sillä Saimaan ja saariston lisäksi kunnan alueella on kaikkiaan noin 500 järveä tai isoa lampea, muiden muassa keskisyvyydeltään Suomen syvin Suuri Jukajärvi.
- Ruokolahden kulttuurisesti merkittävä kirkonmäki on saanut viime aikoina julkisuutta jopa valtakunnallisissa tiedotusvälineissä, mutta on kunnan alueella paljon muutakin, sanoo va kunnanjohtaja Matias Hilden.
Kunnassa iloitaan siitä, että esimerkiksi Kummakivi ja Huuhanranta löytyvät tasaisin välein jopa kansainvälisistä matkailujulkaisuista. Vähemmän tunnettuja, mutta matkailijalle huikeita elämyksiä ovat myös Hukkavuoren persoonallinen retkeilyreitistö, Haukkavuoren historialliset maisemat tai Suomen viidenneksi korkein putous Kemppilän Myllykoski. Saimaa Bikeparkin alamäkiajopuitteet ja Suomen suurin pumtrack-rata ovat pyöräilijöille elämyksiä, joiden veroisia ei löydy mistään muusta Suomen kunnasta.
- Meillä on paljon elämyksellistä nähtävää. Visit Ruokolahti -sivusto toivottavasti edistää omalta osaltaan tietoisuuden leviämistä Ruokolahden hienoista kohteista ja matkailumahdollisuuksista, toteaa Matias Hilden ja toivoo, että kuntalaiset, kylien väki ja matkailuyrittäjät huomaavat entistä paremmin yhteen hiileen puhaltamisen merkityksen.
- Kun kylissä ja eri puolilla kuntaa arvostetaan ja tuetaan matkailuun liittyviä pieniä projekteja, niistä voi vähitellen syntyä isoja kokonaisuuksia. Uusi sivusto kokoaa tätä tekemistä yhteen ja tukee toimijoita omalta osaltaan, toteaa Hilden.
Sivusto löytyy osoitteesta www.visitruokolahti.fi


Asko Ali-Marttila