lauantai 28. toukokuuta 2022

.

Ruokolahden kylät esillä kirjastolla

Tiedätkö, että Ruokolahdella on 90 eri kylää? Kyliin pääsee nyt tutustumaan kuvien ja tekstien muodossa Ruokolahden kirjastolla.

Ruokolahden kylistä kertova näyttely kuului Ruokolahti-seuran toimintasuunnitelmaan. Seuran puheenjohtaja, Airi Ruokonen sai kuulla, että pari ruokolahtelaista naista, Päivikki Kurronen ja Hanna Pulkkinen ovat aloittaneet urakan vierailla kaikissa pitäjän kylissä. Naiset lupasivat toimittaa kuvia näyttelyyn.Näin syntyi näyttely Päivikin ja Hannan, kyläkävelijöiden ja Ruokolahti-seuran kuvista sekä Sulo Siitosen ja Aimo Rikkosen teksteistä. Osa teksteistä voi olla julkaistuina myös Kotiseutulukemistoissa. Näyttelyn kuvista on osasta teetetty canvas-tauluja.
Kuvia ja kertomuksia Ruokolahden kyliltä -näyttely on nähtävissä Ruokolahden kirjastolla 24.9. saakka. Sama näyttely oli kesän ajan esillä kotiseutumuseolla.

Näyttely on nähtävissä Ruokolahden kirjastolla 24.9. saakka.

- Moni ruokolahtelainenkaan ei tunne laajaa kotipitäjänsä. Olisi mukava, jos moni muukin innostuisi tutustumaan kauniiseen ja kiinnostavaan kotipitäjään liikkumalla eri puolilla sen kyliä, toivoo Ruokolahti-seuran puheenjohtaja Airi Ruokonen.

Päivikki Kurrosen ja Hanna Pulkkisen kyläkävelystä voi lukea lisää Ruokolahtelaisen kesälehdestä, joka julkaistiin 3.6.21.

Sanna Äikää