tiistai 7. joulukuuta 2021

.

Kirpputori käy läpi kipeitä asioita miehen elämässä

Kirpputori käsittelee kipeää elämänvaihetta miehen elämässä. Mistä löytää suunta elämälle kun nainen jättää, ystävä pettää ja töitäkään ei ole?

Kymmenen kuukauden tauon jälkeen viime lauantaina Teatteri Imatran lavalle nousi näyttelijäjoukko, kun ensi-iltansa sai Reidar Palmgrenin Kirpputori. Timo Rissasen ohjaama Kirpputori kertoo 40-vuotiaasta Kimmo Saarisesta, jonka elämä on sekaisin. Mistä löytää uusi suunta, kun entisestä elämästä ei ole mitään jäljellä?”Heräämisen hetkellä todellisuus romahtaa ylle. Nuoruus jää taa. Sitä on työtön. Petetty. Jätetty. Ja on marraskuinen maanantaiaamu”

Entinen tyttöystävä Sannamari (Eeva Mäenpää) vie jopa kaikki Kimmon tavarat kirpputorille myyntiin. Omaa syytähän Kimmon ahdingosta ei ole mikään, vai olisikohan sittenkin miehellä peiliin katsomisen paikka?

Kimmoa esittää vieraileva näyttelijä Tatu Mönttinen. Mönttinen on 40-vuotias vantaalainen freelancenäyttelijä. Kimmon osaan Mönttinen uppoaa niin uskottavasti, että jossain vaiheessa Kimmon itsesäälissä rypeminen ja toisten syyttely alkaa katsojaa melkein oikeasti ärsyttämään.
Uskottavia rooleja on myös Marko Kurikan Make, joka on Kimmon hyvää tarkoittava bodariystävä, jolla kuitenkin menee hermot jossain vaiheessa kaverinsa kettuiluun.
Kimmon 16-vuotiasta poikaa, Konstaa, esittää uskottavasti Oliver Rosenholm.
Vahvalla ammattitaidolla vetävät myös Aki Honkatukia muusikkoystävä Janne Kanervan roolissa sekä Ulla-Maija Järnstedt kirpputorin omistajana Katariinana.
Kari Kinnarilla, Antti Laineella ja Pirja Arposella on jokaisella muutama mehevä sivurooli näytelmässä.

Näytelmän toimiva lavastus ja videosuunnittelu on Alisha Davidowin käsialaa.
Puvustuksesta vastaa Marja Liukkonen ja kampauksista ja maskeerauksista Satu Silventoinen sekä Sonja Pöyhiä.

Näytelmä tarjoaa sukelluksen suomalaisen miehen melko melankoliseen sielunmaisemaan. Antaa se hieman toivoakin, ainakin siitä, että yleensä asiat tuppaavat jotenkin järjestymään.

Esityksen kesto on noin 2h 40 min. Kirpputorin esitykset jatkuvat Teatteri Imatrassa 8.12. saakka.

Sanna Äikää