tiistai 7. joulukuuta 2021

.

Iltatoritapahtuma Rasilassa ensi viikolla

Leijonan iltajuoksu -nimellä Rasilassa ensi viikolla perjantaina järjestettävä iltatapahtuma toteutetaan kunnan ja ruokolahtelaisten yritysten yhteistyönä. Tapahtuman tarkoitus on tuoda piristystä pimeään syksyyn. Mukaan on lähtenyt iso joukko yrityksiä ja myös torille odotetaan kattavaa tarjontaa.

Kukkakauppaa sekä Rasilassa että Simpeleellä pitävä Antti Rasimus on yksi tapahtuman ideoijista. Rasimuksella on Simpeleeltä hyviä kokemuksia sikäläisestä Iltalöysi-tapahtumasta. Parikkalassa on järjestetty useampana vuonna ”Pimeän kaupan ilta” -niminen tapahtuma, joka sekin on niittänyt suosiota sekä kauppojen että kuntalaisten parissa.Iltatorille on jo ilmoittautunut useita kesälläkin torilla myyviä. Vihannesten, juureksien ja leivonnaisten lisäksi myynnissä on paljon omin käsin tehtyjä tuotteita. Paikalle tulijat pääsevät tarvittaessa piipahtamaan myös lämpimissä tiloissa, sillä torin laidalla oleva Kompassi avaa kahvilansa, samoin Kulma-kahvila. Kirjastokin palvelee koko illan aina iltakahdeksaan asti.

Tapahtumassa mukana olevat yritykset ilmaisevat aukiolonsa ulkokynttilöin. Toimentuvan Minna Nousiainen toivoo, että nyt kun tällainen tilaisuus kuntalaisille järjestetään, he lähtisivät Rasilan aktiivisesti liikkeelle.
-Tällainen iltatapahtuma tarjoaa kaikille työssä käyville oivan mahdollisuuden tulla tutustumaan oman kylän tarjontaan ihan rauhassa, ilman kiirettä. Uskon, että moni yllättyy, mitä kaikkea omaltakin kylältä löytyy. Uskon, että tästä tulee mukava ilta.

Ruokolahden Rakennustarvikkeen Seppo Snellman kertoo, että hänenkin liikkeessään on jo kesän tarjonta vaihtunut syksyn tarpeisiin – ja tarjolla on paljon uutta pihanhoitoon liittyvää tarpeistoa. Lintujen ruokinta on aina syksyisin kasvava harrastus ja linnuillekin Sepolla on nyt monenlaista tarjolla.

Äskettäin jalkahoitolan Rasilaan avannut Susanna Eerola aikoo pitää uusia tilojaan auki illan ajan ja hänen kanssaan voi käydä juttelemassa kaikesta jalkoihin liittyvästä. Jalkahoitolan naapurissa Tmi Tunnon tiloissa toimivat Jori Schleifer ja Anni Väänänen aikovat tarjota pieniä näytteitä kehonhoidosta. Jorin ja Annin kanssa voi poiketa myös juttelemassa kehon hyvinvoinnista yleisemminkin. Heillä molemmilla on pitkä kokemus ihmiskehon monipuolisesta hoitamisesta ja Jori on vuosia myös kouluttanut alan ammattilaisia.

Illan aikana on luvassa myös näkyvää ja kuuluvaa ohjelmatarjontaa niin torilla kuin kirjastossakin. Tapahtuman päättää torin näyttämöllä esitettävä tulishow.

Leijonan iltajuoksu perjantaina 8.10. kello 18-20.