keskiviikko 17. elokuuta 2022

.

Hanne ja Niina auttavat oman polun löytämisessä

Maksuton Löydä polkusi -hanke tarjoaa ohjausta verkossa, mutta myös lähitapaamisia on luvassa. Ruokolahden STEP-koulutus on mukana hankkeessa.

Onko opiskelumotivaatio hukassa? Etkö tiedä, mihin hakeutua työelämään? Muun muassa näihin kysymyksiin voi etsiä vastauksia keväällä käynnistyneestä Löydä polkusi -hankkeesta, joka on tarkoitettu Etelä-Karjalassa asuville 16–25-vuotiaille nuorille.


-Hankkeessa annetaan tukea ja ohjausta esimerkiksi opintoihin suuntautumisessa ja opiskelumotivaation vahvistumisessa. Annamme ohjausta myös työnhaussa ja työelämän pelisäännöissä, kertoo hankepäällikkö Niina Sahlberg.
Toimintaan voivat osallistua myös nuoret, jotka ovat kiinnostuneita vertaistukivalmennuksesta ja vertaistuen tarjoamisesta muille nuorille.
Hankkeeseen osallistuminen on maksutonta.

Toimintaa toteutetaan pääosin Howspace-verkkoympäristössä.
- Ympäristö on selkeä ja helppokäyttöinen. Se sisältää erilaisia tehtäviä sekä verkkokeskusteluja.
Ympäristön käyttöön on tarjolla apua ja ohjausta. Myös lähitapaamisia järjestetään ja suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa sekä näiden toiveiden mukaisesti.

Toimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla Sahlbergille tai vertaistukitoiminnan ohjaajalle Hanne Silvennoiselle sähköpostilla tai WhatsApp-viestillä. Osallistumiseen tarvitaan sähköpostiosoite, sillä osallistuja saa henkilökohtaisen linkin verkkoalustalle. Osallistuminen onnistuu älylaitteella ja verkkoyhteydellä.
-Toiminnassa voi olla mukana itselleen sopivan ajan ja osallistua niihin teemoihin, jotka kokee tarpeelliseksi.
Hankkeen toteuttaja on Työväen Sivistysliitto TSL ry yhteistyössä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK;n ja Palvelualojen ammattiliitto PAM:n kanssa. Lisäksi sidosryhmiin kuuluvat STEP-koulutus Ruokolahti, Saimaan ammattiopisto, XAMK, Lappeenrannan ja Imatran Ohjaamot, SAKKI ry sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ESR. Hanke jatkuu 31.8.2022 asti.
Osallistumisen perusteella voi hakea osaamismerkkiä.

Katja Neuvonen