lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Kännykkä- ja tietokoneongelmat ratkeavat Elvinkulmassa


Kun Jarkko Viitakankaalta kysyy, moniko tietokoneongelma on jäänyt ratkaisematta, hän hymyilee ja vastaa, että ei ole tainnut kertaakaan jäädä vielä asiakkaan ongelmat ratkeamatta.

Viitakangas päivystää maanantaiaamupäivisin Elvinkulmassa ja tarjoaa apuaan niin kännyköiden, tablettien kuin tietokoneidensakin kanssa pulmiin joutuneille. Palvelu on tarkoitettu ikäihmisille, mutta myös muille.

- Palvelu on nykyisin tarjolla maanantaisin klo 9 – 12. Vastaanottoaikoja ei voi varata etukäteen, mutta toistaiseksi ei ole kukaan joutunut pitkään odottamaan. Olisiko joku parikymmentä minuuttia ollut pisin jonotusaika. Usein asioimaan pääsee jonottamatta.
Viitakangas kehottaakin kaikkia tietokoneensa tai kännykkänsä pulmien kanssa tuskailevia rohkeasti paikalle ja kysymään. Myös nuorempi väki sekä yrittäjät voivat halutessaan hakea Jarkolta apua, jos tarvetta on.
- Ei ole tyhmiä kysymyksiä. Tyypillisiä ongelmia, joiden kanssa asiakkaat tulevat luokseni, ovat esimerkiksi puhelimen tai tietokoneen päivitykseen liittyvät kysymykset. Uuden puhelimen käyttöönotto on myös toimenpide, jossa olen monia auttanut.
- Yleensä ratkaisu ongelmiin löytyy. Toki esimerkiksi unohtuneiden pankkitunnusten kanssa en voi auttaa, mutta silloinkin voin ohjata asiakkaan eteenpäin, ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon, jotta asia saadaan hoitoon, selvittää Viitakangas.

Elvinkulman emäntänä toimiva Jaana Jyrkinen kertoo, että Elvinkulman viikoittaisissa tapahtumissa käy väkeä vaihtelevasti, yleensä kolmesta kymmeneen henkeä. Jyrkinen on taustaltaan sairaanhoitaja ja viihtynyt työssään eriomaisesti.
- Olen nauttinut työstäni. Kiva olla emäntänä ja vaikuttaa kokonaisuuteen. Meno täällä on rauhallista ja omatahtista.
Jyrkisen mukaan tieto tapahtumista leviää parhaiten suusta suuhun. Ilmoituksillakin on merkitystä, mutta kun tapahtumat antoisiksi kokeneet ihmiset pyytävät mukaansa kavereitaan, niin sana leviää Jaanan mukaan vielä tehokkaammin.
Jyrkinen muistuttaa, että Elvinkulma tarjoaa nykyisin myös edullisia lounaita. Hän painottaa, että talon palvelut on tarkoitettu kaikille kuntalaisille, myös nuoremmalle aikuisväelle. Tilaa on hyvin tarjolla kokoontua vaikka pienellä porukalla pelaamaan lautapelejä, joita on tarjolla monia erilaisia.

Asko Ali-Marttila