lauantai 1. lokakuuta 2022

.

Mari Tonder laajensi osaamistaan


Fysioterapeutti Mari Tonder on opiskellut faskia-metodin osaajaksi. Faskia-metodia pääsee toukokuun ajan testaamaan etänä Marin kehonhuoltotunneilla.

Faskia-metodi on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Metodissa yhdistyvät liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin.  Metodi soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. Faskia-metodi kehittää hyvää liikehallintaa. Liikehallinta on tärkeää erityisesti suurilla liikeradoilla, joissa vipuvarret ovat pitkät. Vahva syvä tuki on nivelten, erityisesti selkärangan välilevyjen kuormittumisen kannalta tärkeää.
Mari Tonder on opiskellut itsenäisesti faskia-metodia ja on nyt näyttöä vaille valmis.
- Olen ihan innoissani oppimaan uutta. Käytän tätä metodia mm. kuntoutusasiakkaillani, kertoo Tonder.

Faskia-metodia on nyt mahdollisuus kokeilla kehonhuoltotunnilla Teamsin kautta etänä. Tunnille voi osallistua oman puhelimen tai tietokoneen Teamsin kautta vaikka kotona tai mökillä.
- Tämä sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Suosittelen metodia erityisesti urheilijoille ja kuntoilijoille, tai niille, joilla on tuki- ja liikuntaelinoireita, sanoo Mari Tonder.

Sanna Äikää