keskiviikko 30. marraskuuta 2022

.

Sorento tarjoaa eläinelämyksiä perheille

Maalaistila Sorento on avoinna yleisölle viikonloppuisin. Myös talutusratsastusta on saatavilla.

Maalaistalon pihassa juoksentelee vapaana muutama vuohi ja kana. Hevoset hirnahtelevat aitauksessa.
Susa-Lotta Sivonen pääsi toissa syksynä toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja osti maalaistalon pihapiireineen Käringintien varresta Puntalasta.

Nyt remontoidussa navetassa asustelee kaksi hevosta, poni, kolme vuohta, kukko ja neljä kanaa, kani ja kaksi marsua. Eläinlaumaa täydentää vielä vahtikoira.
- Maatilan hankkiminen on ollut miun unelma aina, kertoo Imatralta kotoisin oleva Sivonen.

Kuorma-auton kuljettajana työskentelevä Sivonen aloittaa aamunsa todella aikaisin. Työt alkavat jopa aamuneljältä ja sitä ennen Sivonen hoitaa eläinten aamutoimet ja päästää hevoset laitumelle.
- Usein olenkin illalla jo seitsemältä ihan nukkumaan valmis, naurahtaa Sivonen.
Yksin maatilan pyörittäminen voi käydä rankaksi, mutta onneksi eläinten hoidossa ja  muissa tilan töissä auttaa nykyisin miesystävä.

Susa-Lotta Sivonen on aina ollut hyvin eläinrakas ja saanut iloa eläinten seurasta.
- Kävin miettimään, että miksei näistä saisi nauttia joku muukin. Päätin pitää tilan auki kävijöille viikonloppuisin, kun olen muutenkin aina tässä kotona.
Maalaistila Sorennon eläimiin voi käydä tutustumassa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-15. Sisäänpääsymaksua ei ole, mutta halutessaan voi kerryttää eläinten ruokakassaa. Talutusratsastusta saa etukäteen varaamalla ja pientä maksua vastaan.
- Olemme nyt pari viikonloppua ottaneet vierailijoita vastaa ja ihan hyvin on porukkaa käynyt, kertoo Sivonen.

Sivosen haaveena on rakentaa pari tallipaikkaa lisää ja ottaa hevosia ylläpitoon. Lisäksi suunnitelmissa on uittamispaikan tekeminen hevosille rantaan.
- Haaveilen välillä myös päivätöiden lopettamisesta, että voisi täysillä keskittyä vain tilan pyörittämiseen, mutta se taitaa olla vähän epärealistinen haave, kertoo Sivonen.

Maalaistila Sorento

- os. Käringintie 802, Puntala
- Avoinna la ja su klo 12-15
- etukäteen sovittuna talutusratsastusta
- Löytyy Facebookista ja Instagramista nimellä Maalaistila Sorento


Sanna Äikää