maanantai 29. toukokuuta 2023

.

Torilla tapahtuu koko kesän!

Ruokolahden ohjelmallinen tori sykkii joka perjantai kello 14-16. Kesän 2023 uutuutena ovat torikävijöille suunnatut aktiviteetit.

Tori-isäntä vaihtuu tälle kaudelle, kun toritoiminnasta ja juontamisesta vastaa Ruokolahden kunnan elinkeinosihteeri Sami Rasimus. Jokaisella torilla on musiikkiesitys, lukuun ottamatta 14.7. Kaakkois-Suomi Areenaa, jolloin tori täyttyy keskustelusta. Toisen poikkeuksen torikauteen tekee juhannustori, joka pidetään perinteiden mukaisesti jo torstaina. Muuten toriohjelma pysyy vakioituna: aloitus kello 14.00, musiikkiesitys kello 15.00 ja esityksen jälkeen aktiviteetin palkintojen jako tai arvonta.
Torin myyntipaikat ovat maksuttomia ja esimerkiksi omaa kirpputoripöytää on mahdollista tulla pitämään. Tulostaan kannattaa kuitenkin ilmoittaa tori-isännälle puh. 044 449 1269, jotta torin asettelu osataan tehdä aina parhaiten tilanteen mukaan. Torille saa myös tulla esittelemään yhdistyksensä toimintaa. Toreilla on siis myyjien ja musiikin lisäksi muutakin esittelyä ja saattaapa Ruokolahden leijonakin joskus piipahtaa, kuka tietää.
Tori on paitsi myyntipaikka, myös tärkeä kohtaamispaikka, jossa vaihdetaan kuulumisia ja vietetään päivää. Tänä vuonna torille tuodaan kävijöiden iloksi aktiviteetteja, joiden parissa koko perhe viihtyy torilla entistäkin paremmin. Aktiviteetit on suunniteltu niin, että mahdollisimman moni pystyy osallistumaan niihin tasavertaisesti. Joskus kyse on kepeistä kilpailuista, joista jaetaan palkinnot. Toisinaan palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Aktiviteetit vaihtelevat viikoittain.
Kahden edellisvuoden onnistuneiden tapahtumien jatkoksi Kaakkois-Suomi Areena järjestetään tänä kesänä jo kolmannen kerran. Tällä kerralla kaikki pelimerkit panostetaan yhteen tilaisuuteen, johon on saatu timantinkovan luokan asiantuntijat kertomaan nykypäivän elinvoimasta ja hyvinvoinnista. Panelisteina nähdään mm. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtaja Sally Leskinen ja Suomen Yrittäjien Elinkeinojohtaja Harri Jaskari. Areenan ajatuksena on tarjota avointa, osallistavaa ja uutta luovaa keskustelua, joka tulee kuntalaisten keskelle.


Ruokolahden tori on avoinna joka perjantai klo 14-16 elokuun loppuun asti.
Kaakkois-Suomi Areena -tapahtuma on maksuton, kaikille avoin keskustelutilaisuus Ruokolahden torin yhteydessä perjantaina 14.7. Elinvoimapaneeli käydään klo 14-15 ja hyvinvointipaneeli klo 15.15-16.15.

SR

Kuva: Aaro Nuoramo